וורדפרס או שופיפיי: כיצד לבנות את חנות האינטרנט הראשונה שלך?
בשנים האחרונות נראה כי חנויות אינטרנטיות נפתחות ומתרבות כמו פטריות אחרי הגשם. רבים הבינו את הפוטנציאל הכלכלי האדיר העומד מאחוריהן: אין צורך במחסנים פיזיים, חללי עבודה יקרים וכוח אדם רב. הרווח הוא גבוה והמאמצים – לפחות אחרי החודשים הראשונים – זעירים. כך, מובן מדוע חנות אינטרנטית הפכה לאפיק הכנסה מרכזי עבור המוני ישראלים ונראה כי מדובר במגמה שאינה הולכת להיעלם מחיינו בקרוב.
עם זאת, הדילמה המיתולוגית סביב הנושא מסרבת להישכח – איזו פלטפורמה עדיפה יותר כשזה מגיע לפתיחת חנות אינטרנטית, וורדפרס או שופיפיי? במדריך הבא ריכזנו עבורכם באופן מתומצת את ההבדלים המהותיים, החסרונות והיתרונות המאפיינים את שתי השיטות.
פתיחת חנות באופן עצמאי
ראשית, כאן המקום לציין שבשני המקרים, פתיחת אתר סחר מחייבת את הידע המעמיק, הניסיון והקשרים הנחוצים כדי שהחנות שלך תצליח. לא מספיק לפתוח את החנות ולהמתין להתנפלות המונית של הגולשים – בזירה האינטרנטית, אם אף אחד בכלל לא שמע שפתחת חנות אינטרנטית, ההשקעה שלך עלולה לרדת לטמיון. במילים אחרות, אם אתה לא מקודם, אתה לא קיים. על כן מתעורר הצורך של מקדם אתרים מקצועי ומנוסה שיידע להעניק לך את הכלים הנחוצים לחנות שלך, ולתת מענה מקצועי לכל הפרטים הטכניים והשיווקיים שיעזרו לחנות לשגשג.
וורדפרס ושופיפיי – ההשוואה המלאה
אז מה ההבדלים בפועל בין שתי הפלטפורמות? בחרנו להשוות בין שתי המערכות בארבעה היבטים שונים.
חווית משתמש
מההיבט של חווית המשתמש, ניתן לומר שוורדפרס לוקח ובגדול – אתרי וורדפרס ידועים בחשיבה הרבה על התוכן המוצג באתר, על החלוקה הנוחה לקטגוריות ותתי קטגוריות, אפשרות להוספת בלוג, תגיות ועוד המון. בשופיפיי, מצד שני, תמצאו אפשרויות יותר מוגבלות ומצומצמות המיועדות לחנות וירטואלית בסיסית.
עיצוב
גם מההיבט העיצובי, וורדפרס עדיפה על שופיפיי. וורדפרס מציעה אפשרויות לעיצוב דינאמי ומותאם אישית הכולל תבניות בהתאמה אישית. החיסרון הוא שנדרש להשקיע יותר זמן ומאמצים בבניית האתר, אולם לטווח הארוך – מדובר בתוצאה חיובית יותר. בשופיפיי, מנגד, תבניות העיצוב יותר פשוטות ונוחות להקמה ותפעול, אולם התוצאה תהיה דומה – עיצוב פשוט, מעט אפשרויות תמרון ולעתים מעניק תחושה של עיצוב “ברירת מחדל”.
תמיכה טכנית
כאן שופיפיי לוקחת ובענק – שופיפיי מציעה שירותי תמיכה טכנית מצוינים ובזמינות מעולה. לעומתה, וורדפרס – לפחות בגרסה החינמית – אינה מעניקה שירותי תמיכה טכנית ובמקרה שצצה בעיה או תקלה, עליכם לפתור אותה בעצמכם. (או שאתם יכולים, כמובן, לרכוש את המסלול המלא הכולל שירותי תמיכה טכנית 24/7).
מהירות
כידוע, למהירות האתר יש השפעה עצומה הן על חווית המשתמש והן על קידומו במנועי החיפוש. המהירות, מטבע הדברים, תלויה במידה רבה בשרת שבה החנות שלכם מאוחסנת. וורדפרס מאפשרת לכם לבחור את השרת שתרצו לאחסן בו את החנות שלכם ואילו שופיפיי יש שרת אחסון משלה, המגיע במתכונת “חתונה קתולית”.
בשורה התחתונה
אומנם קשה לקבוע איזו פלטפורמה עדיפה. ההמלצה משתנה בהתאם לצרכים, התקציב, המטרה והידע העומד לרשותכם. מעוניינים בחנות מושקעת יותר ויש בידכם את הידע המתאים? כנראה שוורדפרס היא התשובה בשבילכם. מעוניינים בפתרון זול, נוח ומהיר יותר, שאינו דורש ידע רב? כדאי שתנסו את שופיפיי.